20.000 kr. til talentfuld dressurrytter

Hestesporten har ry for at være en dyr fornøjelse. Ofte står hesten i sig selv i en formue, men under alle omstændigheder koster det mange penge at holde den skarp og konkurrencedygtig. Opstaldning og undervisning, foder, dyrlæge og udstyr gør ridesporten til en bekostelig affære. Det kan 15-årige Olivia Lyngholm fra Hobro tale med om. Hun er dressurrytter på eliteniveau og konkurrerer i sin sportsgren på landsplan. Nu har Svend Nielsen og Herdis Myginds Fond dog gjort det lidt nemmere for Olivia og hendes familie. 20.000 kr. har fonden således doneret til Olivia, der til dagligt rider på to ponyer. Det unikke er, at hun selv har uddannet dem til det niveau, de befinder sig på i dag. Senest nåede hun DM-finalen på den søde palomino, Buffalo Soldier.

- ”Buffe” er rigtig dygtig og vi har et rigtig godt samarbejde, lyder det fra Olivia. - Men nogle gange skal der lidt ekstra til for at skille sig ud fra mængden. Så da fonden sagde ja til at støtte mig med 20.000 kr. blev jeg selvfølgelig rigtig glad. Det betyder bare så meget, konstaterer den talentfulde rytter, som håber at kunne drive sporten til en levevej. – Jeg går lige nu i 9. klasse, og efter sommerferien skal jeg arbejde på fuld tid i en professionel salgsstald ved Silkeborg. Her håber jeg at kunne blive endnu bedre til både at træne heste og til selv at ride dem, lyder det fra Olivia.

De 20.000 fondskroner er blandt andet brugt på særlige elektroder, der skal stimulere hendes ponyer. Ligeledes er nogle af pengene brugt på et fysisk træningsforløb til ponyerne.

Olivia Lyngholm får undervisning ved spanske Severo Jurado Lopez. Han deltog ved OL i Tokyo. Ligeledes har landstræneren for det paralympiske dressurhold, Davis Amager flere gange inviteret Olivia med på diverse talentudviklingshold. 

Olivia har selv trænet sine ponyer. Her ses hun med polominoen Buffalo Soldier eller blot ”Buffe”.

Olivia har modtaget 20.000 kr. fra Svend Nielsen og Herdis Myginds Fond til at videreudvikle sine ponyer.

Olivia Lyngholm fra Hobro er en af de bedste unge dressurryttere i landet.