Lokal Fond skaber muligheder for mange unikke projekter i Mariagerfjord området

Svend Nielsen og Herdis Myginds Fond støtter lokalsamfundet i Mariagerfjord kommune 2 gange om året. Den sidste donationsrunde i marts gav en lang række projekter en økonomisk håndsrækning, som vil gøre det muligt at få løfte projekter til glæde og gavn for mange mennesker. Oftest er de udvalgte projekter ting som ellers ville have svært ved at tiltrække donationer fra andre fonde og virksomheder.

Et fyrtårn i Kongsdal Baadelaug får en donation på 75.000 kr.

Et af de spændende projekter fra dette forårs donationsrunde er det markante vartegn ved Kongsdal lystbådehavn på sydsiden af Mariager Fjord. Fyret har i mange år været et yndet fotografisk vartegn for området øst for Dania og det trænger nu til en kærlig hånd. Tårnet blev oprindeligt fundet på en skrotplads i Hadsund og en flok lokale ildsjæle bestemte sig for at det ikke skulle enden der, men blive et vartegn for det nystartede Baadelaug i Kongsdal. Da midlerne til renovering og opstilling var samlet, kom fyrtårnet igen op og stå i smukke omgivelser ved fjorden.

Fra Kongsdal Baadelaug side skal der lyde en stor tak for donationen fra fonden. Det gør os i stand til at komme videre med renoveringens planerne af vores smukke vartegn. Udtaler – styregruppen. Vi fortsætter arbejdet med at skaffe midlerne til at renoverer vores flotte vartegn til glæde og gavn for alle der færdes her i Kongsdal.

Styregruppen regner med at renoveringen af fyrtårnet starter i 2024 og man er detaljeret renovationsplan klar når de sidste penge er samlet sammen. Ud over fyrtårn projektet har styregruppen lige færdiggjort nye flotte shelters og der er en ny legeplads på vej lige ned til bådehavnen.

Kongsdal ved Mariagerfjord

Kongsdal er et flot sted og et besøg værd hvis du er på en tur rundt om Mariager Fjord, som i folkemunde kaldes Danmarks smukkeste fjord. Placeringen med panorama udsigt ud over Mariager Fjord, og det bakkede landskab mod øst ud mod Hadsund, er helt unikt.

Året rundt kommer der mange mennesker som bruger faciliteterne. Disse er Ikke kun er for sejlerfolket der benytter lystbådehavnen, men også mange lystfiskere der står i bugten ved siden af havnen. Der er shelters og moderne toilet/bad faciliteter som tiltrækker mange friluftsmennesker og kano/kajak folket er flittige brugere af Kongsdal. Autocamper folket har også flotte pladser hvorfra der er udsigt ud over havn og fjord.

Se mere om Kongsdal her www.kongsdal-baadelaug.dk

Sidder du med en go ide eller et projekt som mangler penge kan du 2 gange om året ansøge Sved Nielsen og Herdis Myginds Fond på hjemmesiden www.nielsenogmygindfond.dk

Kongsdal er placeret smukt ved Mariagerfjord – Fyrtårnet er et vartegn​

Der er lavet en detaljeret plan for renovering af fyret og specielt samlingen hvor der kommer rust ud er i fokus.

Styregruppen forventer at arbejdet starter i foråret 2024.